Messina: Mi 19 skokova, a oni 44 skoka
Foto: EPA

Selektor Italije nakon poraza od Srbije

Messina: Mi 19 skokova, a oni 44 skoka

S. Bošković

Selektor košarkaške reprezentacije Italije Ettore Messina nije bio razočaran nakon poraza od Srbije (83:67) u četvrtfinalu Eurobasketa. 

Messini je ovo bila posljednja utakmica na klupi košarkaške reprezentacije Italije i on je press konferenciju iskoristio da se na neki način oprosti od igrača.

"Razlog za poraz su skokovi. Srbija je imala 44 skoka, a mi svega 19. Mučili smo se u reketu. Oni su koristili naša oružja, krili smo naše defanzivne slabosti, no u tome nismo uspjeli. Ipak, sjajno je ljeto iza nas. Mnogo promjena je bilo, mnogo problema, no došli smo do osam najboljih i igrali smo s mnogo srca i želje. Hvala igračima na trudu koji su uložili", izjavio je Messina nakon utakmice. 

U polufinalu evropskog prvenstva u košarci igrati će Srbija i Rusija, te Španjolska i Slovenija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi