Messina novi trener Reala
Iz Moskve u Madrid: Ettore Messina

Košarkaši stopama fudbalera

Messina novi trener Reala

Jedan od najtrofejnijih evropskih sručnjaka svih vremena, Italijan Ettore Messina, novi je trener madridskog Reala.

Novi trener španskog giganta biće i zvanično predstavljen medijima danas na stadionu Santiago Bernabeu, a na novoj funkciji zamijeniće Goana Plazu koji je trenirao Real tokom protekle tri godine i sa tim klubom 2007. godine osvojio titulu prvaka Španija kao i ULEB kup.

Messina je prije dolaska u Real sjedio na klupi moskovskog CSKA sa kojim je u poslednje četiri sezone dva puta osvojio Euroligu i dva puta bio poražen u finalu ovog najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Predsjednik madridskog Reala Florentino Perez obećao je da će osim fudbalera pojačati i košarkaše, te je obećao uz dovođenje Messine na kormilo kluba i dolazak nekoliko vrhunskih igrača. Real je već stupio u kontakt sa Novicom Veličkovićem iz Partizana, kao i sa Šarunasom Jasikevičiusom.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.