Messina oštro kritikovao FIBA-u: Poniženje za igrače

Messina oštro kritikovao FIBA-u: Poniženje za igrače

D. Rakanović

Selektor košarkaške reprezentacije Italije Ettore Messina oštro je kritikovao FIBA-u zbog novog sistema kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje se igra 2019. godine.

Novi sistem dvogodišnjih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo igra se u šest prozora - u novembru, februaru, junu, septembru, novembru i februaru.

"Naravno da nisam sretan. Ja volim svoj tim, uživam da radim u njemu, uživam da radim sa ljudima sa kojima trenutno radim. Situacija je trenutno takva da, ukoliko si dio NBA lige ili Eurolige, ne možeš da budeš istovremeno i dio reprezentacije. Čitam šta drugi misle o tome, Željko Obradović, Jasikevičijus i svi igrači. Svi mislimo isto, a niko od nas ne može da utiče na donošenje odluka", rekao je Messina.

Selektor Italije istakao je da je ovakav sistem takmičenja ponižavajući za igrače.

"Podržaću Italiju na televiziji i to je to. Mogu da upotrijebim i teže riječi od ovoga, ali ne želim.  

Biće još teža situacija kada će selektori koji su pozvali jedan tim da izbore plasman na Svjetsko prvenstvo, morati da se zahvale tim igračima i pozovu nove košarkaše. To je ponižavajuće za igrače. Igraš za svoju zemlju, izboriš plasman na veliko takmičenje i na kraju dođu neki novi momci da igraju na tom takmičenju. Jedva čekam da vidim koji će biti slijedeći korak ovih brilijantnih mozgova koje gledamo u posljednje dvije godine“, naveo je Messina. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi