Metalac se izvukao, silovita Zvezda

Kup Koraća

Metalac se izvukao, silovita Zvezda

Košarkaši Crvene zvezde i Metalca plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća nakon večerašnjih pobjeda nad ekipama Smedereva i Borca iz Čačka.

Znatno lakši posao imali su Beograđani, koji su deklasirali Smederevce (89:44). Već nakon 10 minuta igre viđena je ogromna razlika u kvalitetu, pa je Zvezda prvu dionicu dobila sa čak 18 poena razlike (30:12). U nastavku sličan scenario, poljuljana ekipa Smedereva nije imala snage da parira ni u jednom segmentu igre, te je na kraju doživjela težak poraz.

Nikola Rebić bio je prvi strijelac crveno-bijelih sa 15 poena, dok je u sastavu Smedereva Đorđević imao 13 koševa.

Puno drame viđeno je u duelu Metalca i Borca. Valjevčani su do pobjede došli tek nakon dodatnih pet minuta (96:86), nakon što je regularni dio završen rezultatom 84:84.

Prethodno je Stanojević poenima u posljednjim sekundama donio produžetak Čačanima, ali više od toga nisu mogli. Borac je u ovom periodu postigao samo dva poena što je bilo premalo za konačan trijumf u meču. 

Jevtović je predvodio Metalac sa 27 poena, a u timu Borca najbolji je bio Stevanović sa 25 koševa.

Parovi polufinala:

Crvena zvezda - Partizan
Mega Leks - Metalac

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi