Metta World Peace odličan u pobjedi Lakersa, poraz Sunsa
Foto: EPA

World Peace odigrao vjerovatno zadnju utakmicu u Staplesu

Metta World Peace odličan u pobjedi Lakersa, poraz Sunsa

Los Angeles Lakersi su u svom Staples Centru savladali New Orleans Pelicanse rezultatom 108:96, dok u Sacramento Kingsi bili bolji od Phoenixa 129:104.

Lakersi su odigrali odličnu utakmicu u kojoj su vodili većim dijelom utakmice, a Pelicansi od početka drugog poluvremena nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti domaćine.

Najefikasniji u pobjedu Lakersa je bio, vjerovali ili ne, Metta World Peace, sa 18 poena, što mu je ujedno i rekord sezone. World Peaceu, ili kako ga mnogi bolje znaju, Ronu Artestu, ovo je vjerovatno bila posljednja utakmica u Staples Centru.

Kod New Orleansa se istakao Cheick Diallo sa 19 poena i 11 skokova.

Kingsi su došli do veoma lagane pobjede nad Sunsima, oni vodstvo nisu ispuštali od samog početka utakmice, pa su na kraju slavili sa 25 poena prednosti.

Odličnu partiju je pružio Buddy Hield koji je postigao 30 poena, dok je Ty Lawson ostvario tripl-double, ubacivši 22 poena uz 11 skokova i 12 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi