Miami bolji od Lakersa, Aldrige s 44 poena vodio Portland

NBA liga

Miami bolji od Lakersa, Aldrige s 44 poena vodio Portland

E. Škorić

Samo dvije utakmice NBA lige odigrane su u noći sa četvrtka na petak. Miami i Portland su ostvarili domaće pobjede protiv Los Angelesa, odnosno Denvera.

Košarkaši Miami Heata su uz dosta problema u svojoj AmericanAirlines Areni na Floridi savladali goste iz Los Angelesa rezultatom 109:102.

Iako nisu imali ubjedljivu rezultatsku prednost na kraju, domaći košarkaši su uglavnom bili bolji u svim dionicama utakmice, dok je Lakersima pripala tek posljednja četvrtina, u kojoj je trener Heata uglavnom odmarao ključne igrače.

Najbolji košarkaš svijeta, LeBron James, predvodio je Miami sa 27 poena, 13 skokova i 6 asistencija, ali je najefikasniji u redovima domaćih bio krilni centar Chris Bosh sa 31 poenom. Po 11 poena dodali su Norris Cole (5 asistencija) i Mario Chalmers.

Jodie Meeks i Pau Gasol ubacili su po 22 poena kod Lakersa, Nick Young 19. 

Nakon gostujućih poraza od Houstona i Oklahome, košarkaši Portlanda vratili su se pobjedama. TrailBlazersi su na svom parketu, rezultatom 110:105, porazili Denver Nuggetse.

LeMarcus Aldridge je bio nevjerovatan ubacivši 44 koša uz 13 skokova. Wesley Matthews je ubacio 24 koša, Damian Lillard skromnih 11. Nicolas Batum se istakao sa 10 asistencija. Kod Nuggetsa je bolji od ostalih bio Wilson Chandler sa 18 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.