Miami konačno pravi, Hardenu stalo da bude MVP

NBA liga

Miami konačno pravi, Hardenu stalo da bude MVP

E. Škorić

U noći s ponedjeljak na utorak odigrano je osam mečeva u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Na NBA parketima, kako smo i navikli, dosta uzbuđenja. U Miamiju je Heat nadigrao Philadelphiju 76erse sa 119:108.

Bez Crisha Bosha su domaći ostvarili uvjerljiv trijumf, a nekoliko pojedinaca se istaklo u sastavu kojeg i dalje predvodi sjajni Dwayne Wade. Svoju noć imao je Luol Deng, koji je ubacio čak 29 poena.

Briljirao je i Slovenac koji je nedavno trejdovan iz Phoenix Sunsa, Goran Dragič, koji je za 33 minute ubacio 23 poena. Iskusni Wade dodao je 18 poena. 76ersima je ovo bio četvrti uzastopni poraz, a Miami je pobjedom zadržao sedmo mjesto na Istoku.

Chicago Bullsi nastavljaju s dominacijom, pa su pred svojim navijačima sa 87:71 porazili Milwaukee Buckse. Nisu glavnu riječ vodili niti Pau Gasol, niti Derrick Rose, a ni Jimmy Butler. Snell je ubacio 20 koševa za Bikove, a Mirotić 16. Poen manje od Crnogorca ubacio je Gasol.

Middleton je na suprotnoj strani uspio da zabilježi 17 poena, a Ilyasova 15. Chicago je sada na omjeru 36-21 i zauzima treće mjesto na Istoku, dok su Bucksi na po njih sjajnom šestom mjestu.

Houston Rocketis su sa 113:102 savladali Minnesotu Timberwolvese u jako dobrom meču. James Harden je bio ključ pobjede domaćeg tima sa 31 poenom. Gostima nisu pomogli niti Wiggins sa 30, kao niti Martin sa 21 poenom 

Aktuelni prvaci, San Antonio Spursi, poraženi su rezultatom 90:81 u Utahu od Jazzera. Burke je bio koban za Spurse sa 23 poena, dok je Hayword ubacio 18, a Favors 13. Kakvi su gosti bili, najbolje govori podatak da je najefikasniji bio veteran Tim Duncan sa 14 poena. 

Memphis Grizzliesi su sa 90:87 slavili u Staples Centru protiv Los Angeles Clippersa. Chris Paul je ubacio 30 poena uz 10 asistencija, no bilo je uzalud. Na drugoj strani Mike Conley je ubacio 18 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.