Miami otpustio Chrisa Bosha, njegov dres penzionisan

Nakon velikih zdravstvenih problema

Miami otpustio Chrisa Bosha, njegov dres penzionisan

Miami Heat je otpustio krilnog centra Chrisa Bosha (33).

Velika zvijezda NBA lige imala je problema sa ugruškom krvi u pluća i zbog toga nije u prilici da igra dugo vremena, pa je ova odluka bila očekivana. Također, iz Miamija su potvrdili da njegov dres sa brojem 1 više niko neće nositi. 

"Chris je promijenio život i karijeru otkad je stigao u Miami. Također, on je promijenio naše živote i to u pozitivnom smislu na način na koji nismo mogli ni zamisliti. Zauvijek ćemo mu biti zahvalni što nas je vodio do četiri uzastopna NBA finala. On je, bez dilema, jedan od najboljih igrača u historiji kluba. Njegov "broj 1" više neće nositi nijedan drugi košarkaš", rekao je predsjednik Miamija Pat Riley.

Bosh je za šest godina u Miamiju odigrao 384 utakmice. Imao je prosjek od 18 poena i 7,3 skokova. Bosh je čak 11 puta učestvovao na All Star meču, a sa Miamijom je osvojio dvije titule šampiona. Prije toga igrao je u Toronto Raptorsima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi