Miami produžio seriju poraza Netsa, Teletović ubacio 11
Foto: ESPN

NBA liga

Miami produžio seriju poraza Netsa, Teletović ubacio 11

E. Škorić

Košarkaši Brooklyn Netsa poraženi su sa na svom parketu sa 95:83 od Miami Heata.

Budući da je Miami gostovao u Brooklynu bez Dwaynea Wadea, Netsi su bili potpuni favoriti u ovom meču. Ipak, kako to biva u sportu, košarci, a posebno u NBA ligi, favorit ne pobjeđuje uvijek.

Gosti su sjajnom igrom u drugom poluvremenu uspjeli da dođu do pobjede i prekinu crnu seriju od tri poraza, dok je Netsima ovo bio četvrti vezani izgubljeni meč.

Tijekom prve dionice domaći košarkaši su vodili. U drugu dionicu ušlo se pri rezultatu 21:19. Samo jednom je Miami u drugoj četvrtini uspio da izjednači (29:29). Na poluvremenu je rezultat u korist domaćih glasio 43:38.

Kako se bližio kraj treće četvrtine, Heat je polako preuzimao incijativu. Gosti su u jednom trenutku imali i plus 10 (64:54), a na kraju trećeg perioda igre vodili su 70:64. Na kraju su došli do maksimalnih 12 bodova prednosti i konačnog rezultata 95:83.

Miami je sa 6-5 omjerom sedmi na Istoku, a Netsi sa 4-6 deveti. U nedostatku Wadea, Mario Chalmers je zaigrao i sa 22 poena predvodio Miami do pobjede. Chris Bosh je ubacio 15 uz devet skokova i pet asistencija. Kod Netsa je Bojan Bogdanović bio najbolji sa 22 poena, Jarrett Jack je ubacio 15, a Deron Williams 14 poena.

Bh. reprezentativac Mirza Teletović ubacio je sjajnih 11 poena uz četiri skoka (defanzivna), jednu asistenciju i dvije blokade. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.