Miami se prošetao Dallasom

Šampioni neprepoznatljivi

Miami se prošetao Dallasom

M. Šljivak

Košarkaši Miami Heata već na otvaranju nove sezone NBA lige su pokazali da su jedan od favorita za naslov prvaka. U reprizi finala iz prošle sezone Miami je na gostovanju savladao Dallas Maverickse rezultatom 105:94.

Od samog početka utakmice Miami je nametnuo svoj ritam igre, te su već nakon prvog perioda imali 15 poena prednosti 32:17, da bi se ta prednost do poluvremena povećala na 21 poena razlike 62:41.

I u nastavku na parketu American Airlines Centra postojala je samo ekipa Miamia. Prednost se povećavala iz napada u napad, bilo je i preko 30 poena prednosti, no na kraju je Dallas uspio završiti utakmicu sa minusom od "samo" 11 poena.

LeBron James je sa 37 poena i 10 skokova predvodio Miami, Dwayane Wade je dodao 26 poena. Kod aktuelnih šampiona Jason Terry je ubacio najviše 23 poena, a Dirk Nowitzki je ubacio 21.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.