Miami u finišu izborio finale konferencije, šest poena Mirze

NBA, play-off

Miami u finišu izborio finale konferencije, šest poena Mirze

Porazom 96:93 iz NBA play-offa aktuelni šampioni, košarkaši Miami Heata, eliminisali su Brooklyn Netse, nakon što su slavili u seriji sa 4:1.

Peta utakmica bila je vjerovatno najzanimljivija i najneizvjesnija u seriji, a nju su u svoju korist u samom finišu meča prelomili igrači tima sa Floride. Heat su do četvrtog trijumfa u seriji predvodili LeBron sa 29 i Wade sa 28 poena, dok je Bosh ubacio 16. 

S Druge strane Joe Johnson je ubacio 34 poena, što mu je donijelo titulu najefikasnijeg igrača utakmice, ali to nije puno pomoglo njegovom timu da izbjegne eliminaciju. Pierce je ubacio 16, a bh. reprezentativac Mirza Teletović ta 13 minuta na parketu ubacio je šest poena.

Uprkos odličnim izdanjima svojih prvi zvijezda ključni čovjek bio je veteran Ray Allen. U samom finišu utakmice najboljih tricaš u historiji franšize pogodio je jako bitnu tricu, tek nakon sedmog pokušaja na ovom susretu, ali može se reći da je upravo taj šut prelomio utakmicu, tačnije odlučio protivnika.

U drugom susretu koji je igran sinoć odlučeno je i prvi finalisti Zapadne konferencije, a to je ekipa San Antonio Spursa, koja je sa ubjedljivih 104:82 na svom terenu savladala Portland Trail Blazerse i tako stigla da četvrte pobjede u seriji.

Odličnu noć u dresu Mamuza imali su Leonard i Green sa po 22 ubačena poena, dok je sjajnu podršku dao i rezervista Mills koji je ubacio 19 poena. Interesantno je da je Tony Parker u igri proveo svega desetak minuta, tokom kojih se nije upisao u strijelce, dok je veteran Tim Duncan ubacio 16 poena.

U protivničkom timu najraspoloženiji za igru bio je Aldridge sa 21 poenom, a iako je imao solidnu podršku igrača iz prve petorke, samo osam poena klupe odlučilo je pobjednika u ovome susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.