Miami u sjajnoj utakmici savladao Cavse, slavili i Wizardsi
Foto: EPA

Heat i dalje u igri za mjesto u play-offu

Miami u sjajnoj utakmici savladao Cavse, slavili i Wizardsi

Miami Heat je u sjajnoj utakmici savladao Cleveland rezultatom 124:121, dok su Wizardsi savladali Detroit 105:101.

Miami je ostao u utrci za mjesto u play-offu nakon sjajne pobjede nad Cleveland Cavaliersima nakon produžetka.  Šampioni su od polovine prve četvrtine uspijevali zadržati prednost, međutim u zadnjem periodu Miami je uspio učiniti utakmicu zanimljivom. Ekipa sa Floride je uspjela i povesti, a iako je Cleveland preuzeo prednost pred samu završnicu Dragić je poenima u posljednjoj minuti poravnao rezultat što je bilo dovoljno da utakmica ode u produžetak. U produžetku je takođe bilo interesantno, a Cleveland je imao i šut za izjednačenje, međutim Frye je promašio trojku, te je Miami slavio.

Najefikasniji u ekipi Heata je bio Tyler Johnson sa 24 ubačena poena, dok je Whiteside dodao 23, uz 18 skokova.

Kod Cavaliersa je fantastičnu partiju pružio Deron Williams koji je postigao 35 poena, kojima je dodao sedam skokova i devet asistencija.

Treba napomenuti da je Cleveland igrao bez LeBrona Jamesa.

Wizardsi su u utakmici u kojoj su većinom bili u prednosti na kraju pobijedili Pistonse rezultatom 105:101.

Najefikasniji igrač utakmice je bio Bredley Beal sa 33 poena, dok je kod Washingtona i Morris dodao 20.

U ekipi Detroita najbolji je bio Tobias Harris sa 22 ubačena poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi