Mihail Prohorov prodaje Brooklyn Netse?

Diže ruke od franšize

Mihail Prohorov prodaje Brooklyn Netse?

Nakon što se nekoliko dana pojavila vijest da su vlasnici Houston Rocketsa odlučili prodati franšizu, čini se da se isto dešava i sa Brooklyn Netsima.

Vlasnik ovog kluba Mihail Prohorov navodno razmatra opciju o prodaji većinskog dijela franšize, nakon što je dugo vremena pokušavao prodati manjinski udio u klubu ali bezuspješno.

Špekuliše se da bi Prohorov mogao prodati Brooklyn kupcima iz SAD-a ili Kine, koji su zainteresovani i za preuzimanje Houstona.

Navodno vlasništvo Houston Rocketsa traži dvije milijarde dolara za prodaju franžize, a očekuje se da će i Prohorov tražiti sličnu sumu.

Mihail Prohorov je kupio 80% Netsa dok su još bili u New Jerseyju, a franšiza se u Brooklyn preselila 2012. godine. Njegov projekat ipak nije prošao onako kako se očekivalo, a čini se da je i Prohorov svjestan toga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti