Milano preokretom do pobjede nad Barcom, slavio i Olympiacos
Foto: EPA

Euroliga, 4. kolo

Milano preokretom do pobjede nad Barcom, slavio i Olympiacos

Košarkaši Armani Milana su na svom parketu ugostili Barcelonu, a iako se sve činilo izgubljenim nakon 15-ak minuta susreta, domaćini su ipak uspjeli slaviti rezultatom 78:74.

Barcelona je, ipak, puno bolje otvorila susret, te je nakon prve četvrtine imala prednost od pet poena. Gosti polovinom druge četvrtine stiži do čak 14 poena prednosti, ali od tog trenutka Milano počinje sa drastično boljom igrom.

Domaći su velikom serijom uspjeli istopiti prednost Barce do odlaska na odmor, pa je prvo poluvrijeme završeno neriješenim rezultatom 39:39.

Milano, predvođen sjajnim Theodoreom i Kalnietisom, i u drugom poluvremenu nastavlja sa odličnom igrom, a u prvim minutama nastavka stiže i do prvog vodstva. Ipak, Barca uspijeva ponovo doći do prednosti, ali u zadnjoj četvrtini domaći igraju još bolje i nekoliko minuta prije kraja susreta stižu i do sedam poena prednosti. Barca se pokušala vratiti, ali je bilo prekasno, pa su domaći slavili veliku pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Jordan Theodore koje je postigao 19 poena, dok je Mantas Kalnietis ubacio 14 poena.

Što se tiče ekipe Barcelone najraspoloženiji su bili Juan Carlos Navarro i Vezenkov sa po 13 ubačenih poena, dok je 12 dodao Pau Ribas.

Košarkaši Olympiacosa su, u utakmici 4. kola Eurolige, bez većih problema savladali Khimki rezultatom 92:75.

Rezultatski neizvjesna utakmica se mogla gledati u prvoj i, dijelom, u drugoj četvrtini. Olympiacos je prvi period riješio u svoju korist rezultatom 22:20, dok je do poluvremena prednost grčke ekipe narasla na devet poena.

U trećem periodu domaći Olympiacos pravi veliku seriju, pa krajem ove trećine domaćini imaju prednost od 19 poena.

I u čevrtoj dionici su domaći nastavili sa sjajnom i sigurnom igrom, pa su na kraju slavili laganu pobjedu.

Najefikasniji u redovima Olympiacosa je bio Nikola Milutinov sa 17 postignutih poena, dok je Printezis dodao 15.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kada je u pitanju Khimki, istakao se sjajni Alexey Shved koji je postigao 23 poena. Robinson je ubacio 19, dok je Anderson dodao 13 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi