Millsap i Schroder predvodili Hawkse do prve pobjede
Foto: EPA

Hawksi deklasirali Wizardse

Millsap i Schroder predvodili Hawkse do prve pobjede

D. Rakanović

Košarkaši Atlante Hawksa lagano su savladali Washington Wizardse sa 116:98 i tako smanjili prednost Wizardsa na 2:1.

Hawksi su nakon dva poraza u glavnom gradu SAD-a, pred svojim navijačima slavili ubjedljivu pobjedu. 

Wizardsi su loše otvorili utakmicu, te su već nakon prvog perioda imali 18 poena zaostatka (20:38). Pokušavali su gosti da se vrate u utakmicu tokom ostale tri četvrtine ali jednostavno nisu uspjeli, prvenstveno zahvaljujući odličnoj igri dvojca Hawksa Paula Millsapa i Dennisa Schrodera.

Millsap je utakamicu završio sa 29 poena, uz 14 skokova i pet asistencija, dok je Schroder ubacio 27 poena i imao devet asistencija. 

Dvocifreni u pobjedničkoj ekipi bio je još Taurean Prince sa 16 poena. 

U poraženoj ekipi istakao se John Wall sa 29 poena i sedam asistencija. Brandon Jennings je ubacio 13, a Bradley Beal je dodao samo 12 poena. 

Hrvatski reprezentativac Bojan Bogdanović odigrao je solidnu partiju ubacivši 11 poena, uz sedam skokova i jednu asistenciju za 27. minuta u igri. 

Washington sada vodi sa 2:1 u seriji, a naredna utakmica se igra ponovo u Atlanti i na rasporedu je 25. aprila u 2 sata iza ponoći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije