Miloš Teodosić na meti dvije NBA ekipe?
Foto: EPA

Srbijanski playmaker sve bliže NBA ligi

Miloš Teodosić na meti dvije NBA ekipe?

Srbijanski playmaker, Miloš Teodosić, bi se napokon mogao okušati u NBA ligi prema pisanjima američkih medija.

Košarkaš moskovskog CSKA, kojeg mnogi smatraju jednim od najboljih igrača svijeta izvan NBA lige, mogao bi uskoro postati igračem jedne od ekipa iz najjače košarkaške lige na svijetu.

Prema informacijama iz Amerike, danas 30-godišnji Teodosić ozbiljno razmatra mogućnost odlaska u NBA.

Teodosić je u prošlosti imao nekoliko ponuda iz Amerike, od kojih je najskorija ona Memphisa. Tada su mu iz ove ekipe nudili dvogodišnji ugovor u vrijednosti od pet miliona dolara. Teodosić je 2013. godine, ipak, odlučio ostati u Evropi i potpisati trogodišnji ugovor sa CSKA.

U zadnje vrijeme se špekuliše kako su za usluge sjajnog košarkaša zainteresovani Brooklyn Netsi, te, od nedavno, i Sacramento Kingsi. 

Prema nekim informacijama Generalni menadžer Netsa, Sean Marks, je nedavno boravio u Moskvi gdje je gledao utakmice srbijanskog playmakera.

Međutim, čini se da su i Sacramento Kingsi ozbiljno zainteresovani za Teodosića. Ekipa iz Californije ima velikih problema na poziciji organizatora igre, te su već duže vrijeme u potrazi za kvalitetnim riješenjem.

Teodosićevoj odluci da se pridruži Kingsima mogla bi pomoći i činjenica da je velika vjerovatnoća da će ova ekipa narednog ljeta pokušati angažovati njegovog reprezentativnog kolegu Bogdana Bogdanovića, dok je bitno napomenuti da je Generalni menadžer Kingsa proslavljeni centar Vlade Divac koji bi mogao pomoći pri realizovanju ovog dogovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi