Miloš Teodosić odabrao NBA klub?
Foto: EPA

Ide u Utah

Miloš Teodosić odabrao NBA klub?

M. Šljivak

Srbijanski košarkaš Miloš Teodosić karijeru će vjerovatno nastaviti u NBA ligi.

Sjajni 30-godišnji playmaker već je godinama jedan od najboljih igrača Evrope, ali se do ovog ljeta nije želio okušati u najjačoj ligi svijeta.

Ipak, došlo je vrijeme i da popularni Teo naplati košarkaško znanje na pravi način i izvjesno je da ćemo ga od naredne sezone gledati u NBA ligi.

Teodosić se povezuje s mnogim timovima, a kako stvari stoje, on bi karijeru mogao nastaviti u ekipi Utah Jazza. Tim iz Salt Lake Cityja ga vidi kao odličan dodatak ekipi u kojoj je jedna od glavnih zvijezda francuski centar Rudy Gobert.

Činjenica da bi Gobert u Teodosiću dobio nevjerovatnog asistenta za pick 'n' roll igru u kojoh bi Jazz imao veoma koristi daje dodatnu povezanost između Utaha i Teodosića i ovaj tim je jedan od glavnih kandidata da ga dovede u svoje redove.

Također, ranije se spominjala i ekipa Brooklyn Netsa. Ipak, Teo ne želi u tim koji nema velike ambicije i za sada je Utah u velikoj prednosti u odnosu na ostale ekipe.

Teodosić je prethodnih šest godina igrao za moskovski CSKA,  a ranije je nastupao još za Olympiakos, Borac Čačak i FMP.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi