Milošević i ekipa ruše redom, Atić ponovo bez nastupa

Prvenstvo Grčke

Milošević i ekipa ruše redom, Atić ponovo bez nastupa

M. Šljivak

Milan Milošević odigrao je večeras još jednu odličnu partiju u dresu grčkog Prometheusa.

Ovaj tim je kao gost uvjerljivo savladao Trikalu 68:87, te je dodaš do pete pobjede u sezoni u šest odigranih kola.

Gosti su bolje ušli u meč. Imali su konstantnu prednost, a nakon 10 minuta igre bilo je plus pet, 17:22.

Vodstvo je Prometheus držao do finiša prve dionice kada velikom serijom od 10:2 Trikala radi preokret i dolazi na plus pet, 40:35. Ipak, završni minut donosi sjajnu košarku gostiju. Uspjeli su oni ovog puta da dođu do serije od 12:2 i na odmor da odu sa pet poena prednosti, 42:47.

Nastavak je donio apsolutnu dominaciju Prometheusa. Lagano su slomili otpor protivnika i došli su do pete pobjede u sezoni.

Milan Milošević je za 28 minuta na parketu odradio odličan posao. Ubacio je 13 poena i uhvatio je devet skokova. Sean Evans je goste predvodio sa 22 poena. Lamond Murray je kod Trikale ubacio 24 poena.

Treba istaći da bh. reprezentativac Edin Atić ponovo nije igrao za ekipu AEK-a. Njegov tim rezultatom 83:73 pobijedio Panionios, a Atić nije bio u protokolu kao što je to često slučaj u prvenstvu Grčke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi