Milošević ponovo dobar, Atić na tribinama

Prvenstvo Grčke

Milošević ponovo dobar, Atić na tribinama

M. Šljivak

Milan Milošević odigrao je ponovo dobru partiju u dresu ekipe Prometheusa.

U 5. kolu grčkog prvenstva ovaj tim je na svom parketu pobijedio G.S Kymis 93:82, a Milošević je za 22 minute na parketu imao učinak od 11 poena i tri skoka uz jako dobar šut iz igre (5 od 8).

Ovo je ukupno četvrta pobjeda Prometheusa u sezoni i za sada su oni na vrhu tabele, gdje im se sutra mogu priključiti velikani Panatinaikos (jedini neporaženi)  i Olympiakosa (3-1).

Langston Hall je u pobjedničkom timu ubacio 17 poena, dok je kod Kymisa Smith meč završio sa 24 poena.

Drugi bh. košarkaš u grčkoj Edin Atić ponovo nije nastupio. AEK je uvjerljivo savladao Koroivos 86:60, a bh. košarkaš je i ovaj meč odgledao sa tribina.

Trener tima iz Atine Sotiris Manolopoulos jednostavno ne vjeruje Atiću i šansu za igru dobijaju igrači van Evrope koji ih je čak petorica.

Kelsey Barlow je večeras bio najeifikasniji sa 14 poena, a Larentzakis Giannoulis je dodao 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi