Milutinov u Olympiakosu

Crno-bijeli dres zamjenio crveno-bijelim

Milutinov u Olympiakosu

S. Bošković

Bivši centar Partizana, Nikola Milutinov, potpisao je ugovor sa grčkim velikanom Olympiakosom.

Nakon što je na ovogodišnjem NBA draftu izabran kao 26. pick od strane San Antonio Spursa bilo je jasno da će Partizan teško zadržati ovog centra. 

Milutinov, koji ima još dvije godine ugovora s crno-bijelim, je imao mogućnost da direktno ode u NBA ligu, no to se nije desilo. Pored Spursa, za mladog centra, interesirao se je i Panatihinaikos, ali je Milutinov odabrao aktuelnog prvaka Grčke.

Kako mediji iz Srbije prenose, Milutinov je zatražio raskid ugovora s Partizanom zbog neisplačenih plaća u visini od 200.000 eura, te na taj način Milutinov postaje slobodan igrač i odlazi na Pirej.

Ugovor je potpisan na 1+1 godinu, s klauzom da nakon jedne sezone može otići u NBA, a ukoliko ne ode da će odratiti još jednu sezonu u Olympiakosu. 

Za vrijeme boravka u SAD-u, Milutinovu je bilo predloženo da odigra još jednu sezonu u Europi, a on je taj savjet i poslušao. 

Potražite više informacija na temu Basket League:

S Parizanom je osvojio regionalnu, ABA,  ligu te dvije titule prvaka Srbije, a prošle sezone je ubacivao 9.8 poena po utakmici i bilježio 7.6 skokova. 

Da u crveno-bijelom dresu ove sezone misle ozbiljno, govore i već neka dovedena imena. poput Daniela Hacketta, Younga, te DJ Strawberryja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.