Minnesota nemoćna u Oaklandu

Ratnici razbili Vukove

Minnesota nemoćna u Oaklandu

E. Ganibegović

Golden State Warriorsi su u Oaklandu pobijedili Minnesotu Timberwolsve rezultatom 125:101.

Nako neodlučne prve dionice, domaći Ratnici su u drugoj četvrtini igrali nešto bolje, pa su tako na odmor otišli sa prednošću od pola koša, 51:50.

Treća četvrtina je u ovoj dosta zanimljivoj košarkaškoj predstavi nakon prvod dijela odlučila pitanje pobjednika. Ratnici su napravili prednost od 19 poena razlike, te se u posljednju četvrtinu ušlo sa rezultatom 95:76.

U četvrtom dijelu meča domaćini su rutinski održavali svoju prednost, koju gosti nisu uspjeli smanjiti ispod 20 poena zaostatka, te su tako Wiggins i dršutvo uvjerljivo poraženi. 

Klay Thompson je predvodio Warriorse do pobjede sa 28 poena, dok se kod gostiju istakao Andrew Wiggins sa 17.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi