Minnesota Timberwolves se odrekla playmakera

Andre Miller nije poželjan

Minnesota Timberwolves se odrekla playmakera

D. Vejo

U prethodnom kolu najvećeg košarkaškog takmičenja NBA, košarkaši Minnesote Timberwolvesa izgubili su na svom parketu od Toronto Raptorsa rezultatom 105:114. Kriza rezultata ozbiljno drma Vukove, pa su tako odlučili da mijenjaju tim. Prvi potez im je bio odricanje usluga Andre Millera.

Nekada neprikosnoveni playmaker reprezentacije SAD-a kao i doskorašnji igrač Minnesote Andre Miller, potražit će novu sredinu. Slabašna izdanja u timu Vukova, nisu prošla nekažnjeno po 39-godišnjeg koordinatora igre.

Godine su uzele maha, pa je tako i sama forma u blagom opadanju. Mnogi klubovi ovu odluku će vidjeti kao dobru priliku za pojačanje svojih redova kada je u pitanju iskustvo. Sve indicije upućuju na to kako bi Miller mogao još jednu sezonu ostati u NBA ligi, jer kako se špekuliše, neke ponude su spremne.

Protekla sezona, bila je ujedno i 17. njegova u najelitnijem košarkaškom takmičenju. Efikasnost u prosjeku je bila takva da je bilježio 3,4 poena po utakmici, 2,2 asistencije, te procenat šuta od 62,1 %.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi