Minsk bolji od Bonna

Minsk bolji od Bonna

M. Šljivak

Košarkaši Minska savladali su u prvom susretu 3. kola grupe L EuroChallenge kupa ekipu njemačkog Telekom Bonna rezultatom 74:70.

Ovaj susret je većim dijelom bio izjednačen. Gosti iz Njemačke su nakon prve četvrtine imali poen prednosti 18:17, ali su domaći košarkaši dobrom odbranom u drugoj dionici na odmor otišli sa četiri poena prednosti 35:31.

Bolje je domaći tim igrao i u trećoj četvrtini. Uspjeli su u jednom trenutku otići na plus 11, 52:41, ali se Bonn uspio vratiti, pa se u posljednju dionicu ušlo sa osam razlike za Minsk 55:47.

Uspio je Bonn u samoj završnici u nekoliko navrata stići do samo dva poena zasotatkka. Ipak, u uzbudljivoj završnici, bolje su se snašli domaći košarkaši koji su na kraju upisali pobjedu.

Pustahvar je sa 16 poena predvodio domaći tim, dok je kod gostiju Veikalas ubacio 21 poen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.