Mirotić dobio batine, pa izgubio mjesto startera
Foto: EPA

Kada se oporavi ide na klupu Bullsa

Mirotić dobio batine, pa izgubio mjesto startera

Košarkaš Chicago Bullsa Nikola Mirotić je prije mjesec dana izvukao deblji kraj u tuči sa saigračem Bobbyjem Portisom, s obzirom da je zadobio povrede kostiju lica, ali i potres mozga.

Mirotićev povratak u ekipu se očekuje u narednom periodu, ali kada se vrati očekuje ga još jedan udarac.

Naime, sudeći prema posljednjim izjavama trenera Bullsa Freda Hodiberga Mirotić je izgubio mjestu u startnoj postavi, a ono sada pripada mladom rookieju Lauriju Markannenu.

Hodiberg je u razgovoru sa novinarima Chicago Tribunea istakao da još ne zna da li će Mirotić putovati sa ekipom na turneju po SAD-u u kojoj će Bullsi odigrati četiri gostujuće utakmice.

Ipak, trener Bullsa je siguran da će mladi Markkanen i nakon povratka Mirotića ostati starter na poziciji krilnog centra.

"Rekao bih da će Lauri Markkanen biti starter i u budućnosti", kratko je poručio Hoidberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi