Mirotić i Butler predvodili Bullse do važnog trijumfa
Foto: EPA

Butlerov četvrti triple-double u karijeri

Mirotić i Butler predvodili Bullse do važnog trijumfa

D. Rakanović

Chicago Bullsi su noćas porazili Philadelphiju na gostujućem parketu sa 102:90 i tako su upisali vrijedan trijumf u borbi za play-off na Istoku. 

Bikovi su utakmicu prelomili krajem trećeg perioda igre kada su stekli dvocifrenu prednost, a u posljednjoj četvrtini Sixersi nisu uspjeli da zaprijete, pa su Bullsi mirno priveli utakmicu kraju. 

Najbolji igrač Bullsa večeras bio je Jimmy Butler koji je ubilježio triple-double učinak, njegov četvrti u karijeri. Utakmicu je završio sa 19 poena, deset asistencija i deset skokova. 

Najefikasniji je bio Nikola Mirotić sa 22 poena, uz osam skokova. Jerian Grant je ubacio 15, a Joffrey Lauvergne 14 poena. 

Kod Sixersa se istakao Timothe Luwawu sa 18 poena. Justin Andreson je dodao 17, a Nik Stauckas 13 poena. 

Hrvatski reprezentativac Dario Šarić je postigao devet poena, uz deset skokova i jednu asistenciju za 22 minute u igri. 

Chicago se nakon ove pobjede nalazi na sedmom mjestu na Istoku sa omjerom 39:40, dok devetoplasirana ekipa Miamija ima samo pobjedu manje.

Košarkaši Orlanda su noćas savladali Brooklyn Netse na domaćem parketu rezultatom 115:107. 

Utakmica je prelomljena u trećem periodu igre, kada su domaći stekli 15 poena prednost, a u posljednjem Brooklyn je uspio samo da smanji zaostatak na osam poena.

Elfrid Payton predvodio je Orlando sa 22 poena i 11 asistencija. Aaron Gordon je ubacio 21 poen, a Jodie Meeks 20. 

Crnogorski centar Nikola Vučević imao je double-double učinak sa 18 poena i 12 asistencija, uz pet asistencija i jednu ukradenu loptu. 

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja za 22 minuta na parketu ubacio je 11 poena, uz četiri skoka i jednu asistenciju. 

U ekipi Netsa se istakao Jeremy Lin sa 32 poena i pet skokova. Caris LeVert je ubacio 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije