Mirotić odustao od nastupa na Eurobasketu
Foto: EPA

Nećemo ga gledati u reprezentaciji

Mirotić odustao od nastupa na Eurobasketu

M. Šljivak

Nikola Mirotić neće igrati za selekciju Španije na predstojećem Eurobasketu.

Košarkaški savez Španije objavio je danas kako 26-godišnji košarkaš neće nastupiti za Furiju na Evropskom prvenstvu i to zbog privatnih obaveza.

Obaveze koje ima su zapravo pregovori o novom ugovoru s Chicago Bullsima. Rođeni Crnogorac je odlučio da se ovog ljeta potpuno fokusira na budućnost i novi ugovor u NBA ligi i donio je odluko da se ne odazove na poziv u špansku selekciju.

Selektor Sergio Scariolo je nedavno objavio popis sigurnih 11 putnika na Eurobasket. Među njima je bilo i ime Nikole Mirotića, ali će sada morati da angažuje još jednog košarkaša s rezervnog spiska.

Evropsko prvensto se igra od 31. augusta do 17. septembra u Finskoj, Izraelu, Rumuniji i Turskoj. Španija se nalazi u grupi C, koja se igra u rumunskom Cluju, a rivali su im Hrvatska, Češka, Crna Gora, Mađarska i domaća selekcija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi