Mirotić razbio očajne Francuze

Španija lako do polufinala

Mirotić razbio očajne Francuze

E. Škorić

Košarkaši Španije razbili su u četvrtfinalu Francusku sa 92:67.

Iako smo očekivali pravi košarkaši spektakl večeras u četvrtfinalu olimpijskog turnira, Španija se lako obračunala s Francuskom.

U prvoj četvrtini se još nije moglo naslutiti da će Francuska biti razbijena. Španci su prvu dionicu dobili sa 19:16, no već u nastavku kreće dominacija Furije, koja je na odmoru imala plus 13 (43:30).

Razbijena je bila francuska reprezentacija u nastavku, pa je utakmica praktično bila gotova u trećoj četvrtini, jer je Španija vodila 69:49. Prednost moćne Španije bivala je sve veća kako se meč bližio kraj, Parker i društvo bili su na koljenima.

U borbi za finale Španija će vjerovatno igrati protiv Sjedinjenih Američkih Država, koje kasnije čeka duel sa Argentinom.

Nikola Mirotić je sa 23 poena bio najbolji u timu Španije, dok je Hernangomez dodao 18 poena, a dvocifren je bio i Llull sa 10 poena. Parker je ubacio 14, De Colo 13, a Lauvergne je dodao 12 poena. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi