Mirotić: Tek smo obavili pola posla

Real Madrid razbio Barcelonu

Mirotić: Tek smo obavili pola posla

Real Madrid je u utakmici polufinala Eurolige potpuno razbio najvećeg rivala Barcelonu sa 100:62 i izborio plasman u finale gdje će se za naslov prvaka Evrope boriti protiv Maccabija. 

"Igrali smo odlično, dali smo 100 poena, ali smo pokazali da imamo i dobru odbranu", kazao je nakon velike pobjede jedan od najboljih košarkaša Kraljevskog kluba Nikola Mirotić.

"Obavili smo pola posla, došli smo po titulu i sada nam ostaje meč sa Maccabijem koji je iznenadio CSKA. Nadam se da ćemo napraviti i taj posljednji korak", rekao je Mirotić, koji je postigao 19 poena. 

Trener Kraljevskog kluba Pablo Lasso bio je prezadovoljan igrom svojih igrača, ali je rekao kako ne dozvoljava nikakvu euforiju, jer ih tek očekuje velika utakmica protiv Maccabija. 

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Vrlo sam zadovoljan, ali nije gotovo. Došli smo da dobijemo dvije utakmice, za sada smo dobili samo jednu. Počeli smo malo slabije, ali smo brzo uhvatili ritam, popravili skok, taktički odigrali odlično i evo nas na korak od cilja", istakao je Lasso. 

"Prošle godine smo bili vrlo blizu, ako u finalu ponovimo ovakvu igru, trofej nam ovog puta neće izmaći. Svi su igrali sjajno", dodao je bek Madriđana Jaycee Carroll. 

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.