Mirotić zatražio trejd nakon nokauta na treningu
Foto: EPA

Želi napustiti tim

Mirotić zatražio trejd nakon nokauta na treningu

M. Šljivak

Španski košarkaš Nikola Mirotić navodno je zatražio trejd iz Chicago Bullsa.

Krilni centar ovog NBA tima je nedavno zadobio teške povrede lica kada ga je na treningu udario saigrač Bobby Portis i Mirotić je nakon svega odlučio da napusti tim, iako je ovog ljeta potpisao novi dvogodišnji ugovor vrijedan 27 miliona dolara.

Izvori blisti timu iz Chicaga tvrde kako rukovodstvo Bullsa neće predstavljati problem Mirotiću. On u ugovoru ima mogućnost da ode iz tima, odnosno da bude trejdovan, što će se na kraju vjerovatno i desiti.

Crnogorac sa španskim pasošem još uvijek se oporavlja od teških povreda kostiju lica. Ne zna se kad bi mogao ponovo na parket, a do 15. januara, kada je zadnji dan za razmjenu igrača, vjerovatno ćemo ga gledati u drugom timu.

Mirotić je u NBA ligu stigao 2014. godine i kompletnu karijeru je proveo u dresu Bullsa, te je u tri sezone po meču ubacivao 10,8 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi