Mirza bez poena, Netsi poraženi od Warriorsa

Netsi poraženi

Mirza bez poena, Netsi poraženi od Warriorsa

M. Šljivak

Košarkaši Brooklyn Netsa poraženi su na gostovanju od Golden State Warriorsa rezultatom 107:99 uz skromnu partiju Mirze Teletovića.

Netsi su dobro otvorili meč. Na krilima Brooka Lopeza su vodili gotovo cijelim tijekom prve dionice nakon koje su imali četiri poena prednosti, 36:32.

Gosti iz Brooklyna su održavali vodstvo sve do sredine igre u drugoj dionici. Warriorsi potom preuzimaju utakmicu u svoje ruke. Sjajnom igrom prave seriju od 22:6 i na odmor odlaze sa 11 poena prednosti (66:55).

Nastavak donosi dosta sigurni igru Golden State. Niti u jednom trenutku nisu dopustili Netsima da dovedu susretu u neizvjesnost tijekom treće dionice, nakon koje su imali plus 12, 87:75.

Uspio je tim iz Brooklyna da dođe na minus pet, te nekoliko puta i na minus šest u posljednjoj dionici. Međutim, snage za preokret nisu imali, pa su Warriorsi došli do pobjede u ovom susretu.

Mirza Teletović je pružio skromnu partiju u ovom susretu. Za 24 minute na parketu nije se upisao u strijelce, a imao je četiri skoka. 

Jarrett Jack je bivšem timu ubacio 23 poena bez promašaja iz igre (10 od 10), dok je Klay Thompson vodio Warriorse do pobjede sa 25 poena.

Ovo je bila šesta pobjeda Golden Statea u ovoj sezoni (6-2), dok su Netsi doživjeli četvrti poraz i trenutno su na omjeru od četiri pobjede i isto toliko poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.