Mirza Teletović napušta Buckse?
Foto: EPA

Moguć trejd

Mirza Teletović napušta Buckse?

M. Šljivak

Bh. košarkaš Mirza Teletović mogao bi ovog ljeta napustiti Milwaukee Buckse.

Iskusni 31-godišnji košarkaš nije imao previše prostora za igru u prošloj sezoni, pa je sve izvjesnije da bi Mirza mogao biti trejdovan.

Američki mediji tvrde da su Bucksi spremni da obave trejd Teletovića, a pored njega na izlaznim vratima kluba su centari Greg Monroe i John Henson, te bek Matthew Dellavedova.

Za sada je Monroe najbliži odlasku. Mnogi klubovi ga žele vidjeti u svojim redovima, a prosjeci od gotovo 12 poena i preko šest skokova za samo 22 minute u igru su mu najbolja preporuka.

S druge strane Mirza Teletović je u prošloj sezoni nastupio u 70 utakmica. Prosječno je ubacivao 6.4 poena po meču, ali je imao svega 16 minuta po meču.

Trener Jason Kidd mu nije davao previše prostora, a sada ga je spreman i trejdovati, pa bismo Mirzu mogli gledati u nekom drugom timu od naredne sezone.

Teletović je u NBA karijeri nasupao za Brooklyn i Phoenix, a prošlog ljeta je s Bucksima potpisao trogodišnji ugovor vrijedan nešto više od 30 miliona dolara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi