Mishula i Zaytsev srušili Tursku

Ukrajina savladala Tursku

Mishula i Zaytsev srušili Tursku

M. Šljivak

Košarkaška reprezentacija Ukrajine savladala je danas u trećem kolu grupe C selekciju Turske rezultatom 64:58.

olje otvorila ovaj meč. Poveli su 10:4, ali su se Ukrajinci vratili, te je nakon prve dionice rezultat bio izjednačen, 13:13.

Veoma loša napadačka igra obilježila je prvo poluvrijeme. Igrale su se dosta čvrste odbrane, a Turska je imala vodstvo cijelim tijekom druge dionice. Na poluvrijeme se otišlo s poenom prednosti u korist Turske, 26:25.

Ukrajina je igrala zaista sjajno u nastavku. Preokrenuli su rezultat u svoju korist, a nakon 30 minuta igre su imali dva poena prednosti, 41:39.

Pogađali su Ukrajinci kada je trebalo. S dvije vezane trojke Igora Zaytseva na tri minute do kraja Ukrajina odlazi na plus sedam, 56:49.  Iako je Turska uspijevala uzvratiti Mishula je nevjerovatnom trojkom ponovo podigao prednost na sedam razlike.

Isti košarkaš je ponovo pogađao kada ja trebalo, a iako je Turska uzvraćala, na kraju je Ukrajina stigla do pobjede u ovom susretu.

Olexander Mishula je predvodio Ukrajinu sa 19 poena, od čega pet trojki, Igor Zaytsev je dodao 12, dok je na drugoj strani Omer Ašik ubacio 16 poena, te je imao 20 skokova.

Svjetsko prvenstvo:

Ukrajina - Turska 64:58 (13:13, 12:13, 16:13, 23:19)

Ukrajina: Pustozvonov 4, Jeter 10, Mishula 19, Mykhaliuk, Gladyr, Lypovyy 7, Natyazhko 4, Zabrichenko 3, Kornienko, Zaytsev 12, Pustovyi, Kravtsov 5.

Turska: Osman, Guler 3, Ermis, Akyol 3, Hersek, Preldžić 14, Tunčeri 2, Savaš 7, Gonlum 4, Arslan 9, Ašik 16, Aldemir

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije