Mitrović: Imamo sezonu za pamćenje

Kapiten Crvene zvezde

Mitrović: Imamo sezonu za pamćenje

D. Vejo

Košarkaši Crveni zvezde svakako da mogu biti zadovoljni postignutim rezultatima kako na domaćoj, tako i evropskoj sceni ove sezone.

Iako su upisali velikih 16 pobjeda u Euroligi to nije bilo dovoljno da ostvare plasman u Top osam fazu takmičenja. No, u ABA ligi su još jednom pokazali dominaciju savladavši zagrebačku Cedevitu u finalnoj seriji sa velikih 3:0, dok su također podigli pehar namijenjen osvajaču Kupa Radivoja Koraća.

Predvodnik crveno-bijelih sumirao je utiske ove sezone.

"Kao i svake ekipe pa tako i mi napredujemo iz godine u godinu. Nadam se da ćemo naredne sezone biti još bolji i ubojitiji. Što se mene lično tiče, imao sam mnogo oscilacija u igri. Odigram dvije utakmice kako treba, a zatim povežem seriju loših nastupa i tako u krug. Sve u svemu zadovoljan sam, kako ja tako i moji saigrači. Imamo sezonu za pamćenje", zaključio je kapiten Crvene zvezde, Luka Mitrović.

Za crveno-bijelima praktično su poludili evropski velikani. Prava pomama je nastala za Lazićem, Jovićem, Gudurićem i ostalima. Zovu Real, Barcelona, Fenerbahče ali čak i NBA.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti