Moguć trejd Pistonsa i Sunsa
Foto: EPA

Bledsoe napušta Phoenix

Moguć trejd Pistonsa i Sunsa

M. Šljivak

Phoenix Sunsi i Detroit Pistonsi mogli bi u narednim danima napraviti zanimljivu razmjenu igrača.

Sunsi odavno pokušavaju da se riješe Erica Bledsoea koji je otvoreno izjavio da želi napustiti ekipu, a rukovodstvo tima iz Phoenixa ne želi u svojim redovima imati nezadovoljnog igrača.

Bledsoea su nakon njegovih izjava u medijima stavili na trejd-listu. Veliki broj timova im se javio oko potencijalne razmjene, ali su Sunsi tražili previše.

Ipak, u narednim danima bi se mogao realizovati trejd sa Detroit Pistonsima. 

Novi član Sunsa mogao bi postati Reggie Jackson, ali se još uvijek traži taj dodatni igrač koji bi pojačao Phoenix i sa kojim bi razmjena za Bledsoea postala konačna.

Bledsoe u proteklih nekoliko utakmica nije bio u kombinacijama za igru, a u tri utakmice koje odigrao ove sezone ubacivao je gotovo 16 poena po meču.

Sa druge strane Jackson je ove sezone odličan i prosječno bilježi preko 16 poena uz šest asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi