Monta Ellis tone sve dublje: Suspendovan zbog droge
Foto: EPA

Ellis i Bullock kažnjeni sa pet utakmica neigranja

Monta Ellis tone sve dublje: Suspendovan zbog droge

Iz NBA lige su se oglasili sa saopštenjem da su košarkaš Indiane Monta Ellis, te Reggie Bullock iz Detroit Pistonsa suspendovani zbog kršenja pravila lige vezanih uz korištenje narkotičkih sredstava.

"Liga saopštava da su Reggie Bullock i Monta Ellis suspendovani, te da neće moći nastupiti u narednih pet utakmica nakon što su prekršili uslove NBA programa protiv droge. Njihova suspenzija će početi sa narednom utakmicom regularne NBA sezone za koju budu, fizički, sposobni za igru", zvanično je obavještenje NBA lige.

Iako nema zvaničnih informacija o kakvom se prekršaju radi, pretpostavlja se da su košarkaši kažnjeni zbog konzumiranja marihuane, s obzirom da je poznato da NBA liga, nakon trećeg testa pozitivnog na marihuanu, izriče upravo kaznu od pet utakmica suspenzije.

Inače nekada odlični bek iza sebe ima, vjerovatno, najlošiju sezonu u karijeri.

Ellis je u dresu Indiana Pacersa protekle sezone u prosjeku bilježio 8.2 poena, 3.2 asistencije i 2.8 skokova, što je najgori učinak još od njegove rookie sezone u kojoj je za, u prosjeku, 18 minuta na terenu ubacivao 6.8 poena.

Ellis je u NBA karijeri nastupao za Golden State Warriorse, Milwaukee Buckse, Dallas Maverickse, a dres Indiana Pacersa nosi od 2015. godine.

On je 2007. godine proglašen za igrača koji je najviše napredovao, a sezona 2009/2010 mu je bila najbolja u karijeri. Tada je u dresu Warriorsa u prosjeku bilježio 25.5 poena, 5.3 asistencije i 4 skoka.

Reggie Bullock je protekle sezone odigrao 31 utakmicu u dresu Pistonsa, te je prosječno postizao 4.5 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi