Montepaschi korak od finala

Lega basket

Montepaschi korak od finala

Pobjedom u Trevisu nad domaćim Benettonom košarkaši Montepascia su došli do vodstva od 2-0 u seriji i samo ih jedna pobjeda dijeli od ulaska u veliko finale.

 Benetton ni u jednom momentu nije ugrozio vodstvo gostiju iz Siene, u čijim redovima je Henri Domercant odigrao solidnu rolu postigavši 6 poena za 17 minuta provedenih na parketu.

Prvo ime Montepaschia bio je Romain Sato sa 17 poena, a vrlo dobre partije odigrali su i Benjamin Eze sa 14, Kaukenas 13 i McIntyre sa 12 poena. U redovima Benettona prvo ime bio je Gary Neal sa 27 poena, dok je solidno odigrao i Sandro Nicević sa 11 poena na svom kontu. 

Montepaschi tako ima priliku da i polufinalnu seriju riješi metlom, nakon što su u četvrtfinalu sa 3-0 izbacili Scavolini. Ako uzmemo u obzir da su u regularnom dijelu imali skor 29-1, onda je Montepashi na najboljem putu  da titulu osvoji sa najmanje poraza u historiji italijanske košarke. 

Rezultat:
Benetton – Montepaschi 72:92 ( 0-2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.