Montepaschi pomeo Scavolini

Lega basket, doigravanje

Montepaschi pomeo Scavolini

Montepaschi je prvi tim koji se plasirao u polufinale doigravanja italijanske Lege basket nakon što je s 3:0 prošao Scavolini, dok je Benetton poveo sa 2:1 protiv Virtusa.

 Montepaschi je i u trećoj utakmici visoko porazio Scavolini i tako se sa ukupnih 3:0 plasirao u polufinale doigravanja. Prvo ime meča bio je Romain Sato sa 19 poena, dok je Henry Domercant postigao 11 poena.

Odličnu partiju u timu iz Siene pružili su i litvanski dvojac Kaukenas sa 14 i Lavrinovič sa 10 poena, dok je Finley dodao 15 poena. Kod gostiju iz Pesara bolji od ostalih bili su Michael Hicks sa 21 poenom kao i LeRoy sa 17 poena. 

U drugoj utakmici sinoćnjeg programa Benetton je u Trevisu savladao Virtus sa 91:73 i tako poveo sa 2:1 u seriji. Benetton je do pobjede vodio Hrvat Sandro Nicević sa 18 poena, a solidnu partiju kod Virtusa pružio je Sarajlija Dušan Vukčević sa 13 poena. Četvrta utakmica na rasporedu je u Bologni, a s obzirom da Virtus igra odlično na svom parketu sve su prilike da će ova serija otići u petu utakmicu.

Rezultati:
Montepaschi – Scavolini 93:69 (3:0), Benetton – Virtus Bologna 91:73 (2:1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.