Montepaschi ponovo siguran

Montepaschi ponovo siguran

A. Beganović

Košarkaši Montepaschi Siene slavili su protiv Armani Jeansa (79:66) i u drugom susretu finalna prvenstva Italije te tako došli do sigurnih 2:0 uoči selidbe serije u Milano. 

Nakon prve pobjede prije dva dana (80:57) i večeras je najbolja talijanska momčad pokazala svu svoju moć. Iako je večeras razlika bila nešto manja (79:66) trijumf Montepaschi Siene nije dolazio u pitanje.

Armani Jeans je samo do osme minute držao priključak (14:13), a onda samo za pet minuta Montepaschi odlazi na velikih plus 14 (29:15). Najveću prednost domaći su imali u 38. minuti, a ona je iznosila čak 20 razlike (75:55).

U redovima Montepaschi Siene najučinkovitiji su bili Rimantas Kaukenas sa 16 i Terrell McIntyre sa 15 poena, dok je sa 14 poena kod Armanija najefikasniji bio Mindaugas Katelynas. Nekadašnji reprezentativac naše države Henry Domercant postigao je 9 poena za Montepaschi.

Finalna serija igra po prvi put u istoriji košarkaškog prvenstva Italije na četiri pobjede, a naredna utakmica na rasporedu je već u nedjelju.

Potražite više informacija na temu Lega A:

Košarkaško prvenstvo Italije, finale:
Montepaschi Siena – Armani Jeans 79:66 (2:0)


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti