Montepaschi prvak Italije

Montepaschi s druge planete

Montepaschi prvak Italije

A. Beganović

Košarkaši Montepaschi Siene po treći put uzastopno prvaci su Italije. Finalnu seriju protiv Armani Jeansa iz Milana okončali su u četiri utakmice, a sinoć su u pravom smislu riječi demolirali ekipu iz Milana (82:47). 

Momčad iz Siene do svog trećeg uzastopnog naslova došla je zastrašujućom lakoćom. U finalnoj seriji za četiri pobjede trebale su im četiri utakmice.

Nakon 3:0 momčad iz Milana se još uvijek nadala, ali nada je trajala samo 10 minuta. Nakon prve četvrtine Montepaschi je vodio 32:9 i već tada je bilo jasno da titula ostaje u Sieni. O nadmoći tima iz Siene najbolje govori konačan rezultat četvrte utakmice finalne serije, 82:47 i to u sred Milana.

U sinoćnjoj pobjedi kod Montepaschija najefikasniji su bili Kristof Lavrinovič sa 15 i Romain Sato sa 14 poena, dok je kod Armanija sa 13 poena najučinkovitiji bio David Hawkins. Henry Domercant finalnu seriju odigrao je dosta dobro, a u pobjedi za konačnih 4:0 postigao je 9 poena.

Košarkaško prvenstvo Italije, finale:
Armani – Montepaschi 47:82 (0:4)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.