Montepaschi u finalu, 16 poena Domercanta

Lega basket

Montepaschi u finalu, 16 poena Domercanta

Montepaschi našeg Henry Domercanta prvi je finalista Lege basket nakon večerašnje ubjedljive pobjede nad Benettonom od 101:76. Tako je Montepaschi nakon metle protiv Scavolinia u četvrtfinalu, sa 3-0 u seriji eliminisao i Benetton.

Montepaschi je novom pobjedom ušao u veliko finale gdje čeka boljeg iz meča AJ Milano-Biella. Montepaschi je odigrao još jedan vrhunski meč u kojem su šutirali sa svih pozicija, i nevjerovatno je s kojom lakoćom pobjeđuju svoje rivale. Nova 101:76 pobjeda nad Benettonom, čini se da je izvojevana s pola snage. 

Montepaschi su do pobjede vodili Domercant, McIntyre i Sato, svi po 16 poena, a odličnu partiju su odigrali i Eze 13, Lavrinovič 12 i Kaukenas 11 poena. U redovima Benettona najbolji pojedinac bio je Jan Stefannson sa 18 poena. Koliku dominaciju je Montepaschi imao u ovoj seriji najbolje oslikava podatak da su slavili sa ukupnom koš razlikom od 72 poena. 

Rezultat:

Montepaschi – Benetton 101:76 ( 3-0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.