Može li Westbrook nadmašiti Robertsona?

Bek Thundera upisao 26. triple-double u sezoni

Može li Westbrook nadmašiti Robertsona?

Russell Westbrook nastavio je da iznenađuje košarkašku javnost.

U noći sa četvrtka na petak zabilježio je 26. triple-double u sezoni (29 poena, 12 skokova, 11 asistencija), a njegova Oklahoma ostvarila je veoma važnu pobjedu nad Clevelandom (118:109) u Chesapeake Energy Areni.

Westbrook je ove sezone uspio da sruši nekoliko rekorda, a s obzirom na fantastičnu formu, ne bi bilo nikakvo iznenađenje da dođe do još nekog podviga.

U ovom trenutku postavlja se pitanje da li bek Thundera može da ugrozi rekord legendarnog Oscara Robertsona, koji je u sezoni 1961/1962 zabilježio čak 41 triple-double učinak.

Na drugom mjestu i dalje je Wilt Chamberlain sa 31 triple-doubleom u sezoni 1967/1968.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi