Može li Zvezda do četvrtfinala Eurolige?

Euroliga, 30. kolo

Može li Zvezda do četvrtfinala Eurolige?

Košarkaši Crvene zvezde danas će voditi odlučujuću bitku za plasman u Top 8 Eurolige.

Aktuelni šampion ABA lige od 19 časova gostuje u Istanbulu ekipi Darussafake, a pobjednik ovog meča plasiraće se u četvrtfinale.

Kolo prije kraja regularnog dijela takmičenja, crveno-bijeli imaju pobjedu više u odnosu na turski tim. 

U prvom međusobnom duelu odigranom u Beogradu slavila je Darussafaka sa 73:70. 

"Naša motivacija je onakva kakva treba da bude za ovakav meč. Imamo želju da odigramo dobro i probamo da dođemo u situaciju da pobijedimo. Razlika u pristupu ne postoji u odnosu na prethodne utakmice. Svaku od prethodnih 29 utakmica smo igrali sa izuzetnom željom koja je bila prisutna kod svih nas. Tako je i ovoga puta", rekao je trener Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Strateg Darussafake David Blatt istakao je da očekuje neizvjestan meč.

"Došli smo do 30. utakmice u Euroligi, koja je i posljednja. Oba tima su u poziciji da se kvalifikuju u play-off i zbog toga očekujem odličan meč. Neka bolji tim pobijedi. Srećni smo što je naša publika postala tako prijateljska prema nama i zaista dolazi da nas podržava. Bićemo rasprodati i očekujemo da postavimo novi rekord po posjećenosti. To je velika stvar koja nam se događala ove sezona. Hvala navijačima", izjavio je Blatt.

U ostalim utakmicama sastaju se CSKA - Olympiacos, Armani - Unics i Real - Anadolu Efes.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi