Mršić: Musa je bio naš džoker

Strateg Cedevite poslije velike pobjede

Mršić: Musa je bio naš džoker

D. Vejo

Košarkaši Cedevite večeras su pred svojom publikom u Zagrebu savladali Partizan (87:78) u trećoj utakmici polufinale serije ABA lige i tako obezbjedili plasman u finale ovog elitnog takmičenja.

Trener zagrebačke ekipe nakon večerašnjeg susreta istakao je da je bolji tim prošao dalje, ali je u isto vrijeme rastužio navijače Cedevite sa prognozom povreda Boutrajta i Arapovića za koje je dodao da su vjerovatno izgubljeni do kraja sezone.

Pored toga, iskusni stručnjak imao je samo riječi hvale za bh. reprezentativca, a za kojeg smatra da je odigrao sjajnu partiju večeras.

"Večeras su moji igrači odigrali sjajan meč i pokazali da su bolji tim od Partizana. Zasluženo smo prošli dalje. Bez obzira na nesreću i povrede Boutrajta i Arapovića koji su prema prvim informacijama završili sezonu, momci su odradili fenomenalan posao za njih i u odličnoj atmosferi stigli do pobjede. Musa je bio na hlađenju, ali sam znao da će biti naš džoker", rekao je trener Cedevite, Veljko Mršić.

Podsjetimo, bh. reprezentativac Džanan Musa je ubacio 16 poena na večerašnjem susretu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi