Murić: Bukvalno smo izginuli na terenu

Reprezentativac Slovenije nakon pobjede u finalu

Murić: Bukvalno smo izginuli na terenu

D. Rakanović

Reprezentativac Slovenije Edo Murić rekao je da njegov tim uspio da prevaziđe šok poslije povrede Dončića i osvoji zlatnu medalju na Eurobasketu.

Slovenija je u finalu u Istanbulu savladala Srbiju sa 93:85.

"Mi smo bukvalno izginuli na terenu, vidjeli ste i sami. Prvo Dončić nam se povredio, a onda Dragić problemi sa grčevima nije mogao uopšte više da sprinta, Prepelič je dobio jak udarac, nije mogao da diše. Znali smo da treba da izginemo i da će pobjeda doći sama od sebe", rekao je Murić. 

Srbija je u drugom poluvremenu uspjela da se vrati iz dvocifrenog deficita, i čak da dođe do vodstva. Ipak, Slovenci su odbili napad Srbije i osvojili prvu zlatnu medalju na Evropskim prvenstvima. 

"Nama je otišao jedan od glavnih igrača Dončić van, vidjeli ste sami da smo bili u šoku, neka prva dva minuta nas je neka panika uhvatila. Igor je onda zvao time-out, smirio nas je i pokupili smo se. Blažič je uzeo na kraju i Prepelič loptu, dali su te važne poene i mogu da kažem da svaki momak koji je ušao danas i koji nije ušao je dao sve od sebe. To su moja braća, to su naša braća i zauvjek će biti u mom srcu", naveo je Murić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi