Musa bez nastupa u pobjedi Cedevite

Metalac namučio košarkaše Cedevite

Musa bez nastupa u pobjedi Cedevite

E. Čaušević

Košarkaši Cedevite slavili su na gostovanju protiv ekipe Metalca (81:79) u okviru 11. kola regionalne ABA lige.

Cedevita je uz dosta muke slavila na gostujućem parketu protiv ekipe koja se nalazi u dnu tabele ABA lige. Goste je do pobjede vodio Miro Bilan koji je ubacio 17 poena, dok su po 14 dodali Pullen i Katić.

Bh. reprezentativac Nemanja Gordić za 20 minuta na parketu ubacio je četiri poena, dok Džanan Musa nije nastupio u ovom meču.

Kod domaće ekipe istakao se Malešević koji je postigao 20 poena, dok MVP utakmice bio Marko Jošilo koji je Cedeviti ubacio 17 poena.

Nakon 11 odigranih kola Cedevita se nalazi na drugoj poziciji sa osam pobjeda i tri poraza, dok je Metalac na 13. mjestu sa četiri pobjede i sedam poraza.

ABA liga, 11. kolo:

Metalac - Cedevita 79:81

MZT Skoplje - Zadar 60:72

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.