Musa dvocifren u uvjerljivoj pobjedi Cedevite

Ubacio 10 poena

Musa dvocifren u uvjerljivoj pobjedi Cedevite

E. Škorić

Košarkaši Cedevite razbili su Goricu u 17. kolu A1 lige hrvatskog prvenstva rezultatom 92:70.

Cedevita je protiv ekipe iz donjeg dijela tabele, prema očekivanja, odigrala jednu test utakmicu i s lakoćom je upisala pobjedu. 

Gorica se dobro nosila s favorizovanim domaćinom u prvoj dionici, pa je na prvoj dvominutnoj pauzi vodila 22:21, da bi Cedevita u drugoj dionici ipak napravila razliku, pa je na poluvrijeme otišla sa vodstvom 44:33.

U nastavku je domaća ekipa nastavila da se poigrava s rivalom, pa je stigla do pobjede od 22 poena razlike. 

Mirko Bilan ubacio je 15 poena u pobjedi Cedevite, dok je 14 dodao Boatright. Bh. reprezentativac Džanan Musa odigrao je 15 minuta i ubacio je 10 poena uz dva skoka i jednu ukradenu loptu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi