Musa ponovo iskoristio minutažu

Sedam poena za 12 minuta

Musa ponovo iskoristio minutažu

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su kao gosti Kvarner 97:85 u susretu 8. kola hrvatske A1 lige, a bh. reprezentativac Džanan Musa ponovo je odigrao jako dobar meč.

Već nakon 10 minuta igre bilo je jasno da će pobjeda put Zagreba. Imala je Cedevita 16 poena prednosti u prvoj dionici (28:12), te su ovu prednost u nastavku održavali.

Na odmor su otišli sa plus sedam (49:42), ali je zagrebački tim pobjedu potvrdio u trećoj četvrtini koju su dobili 26:15.

Do kraja je Kvarner uspio smanjiti zaostatak, ali više od toga nisu mogli, te je Cedevita stigla do nove pobjede.

Džanan Musa je proveo gotovo 12 minuta na parketu. Za to vrijeme je ubacio sedam poena, a najefikasniji su bili Bilan, Žorić i Arapović sa po 15 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi