Musa ponovo odličan, Cibona iznenadila Cedevitu
Foto: cedevita.hr

14 poena Muse

Musa ponovo odličan, Cibona iznenadila Cedevitu

M. Šljivak

Košarkaši Cibone pobijedili su večeras u Domu sportova ekipu Cedevite 91:85 i izjednačili su finalnu seriju prvenstva Hrvatske na 1:1.

Izuzetno dobar meč viđen je između gradskih rivala, a na kraju je Cibona uspjela da dođe do važne pobjede i izjednačenja u seriji.

Rezultatska klackalica viđena je većim dijelom ovog meča. Cibona je imala većim dijelom susreta minimalnu prednost, a nakon 20 minuta igre bilo je neriješeno, 42:42.

Nastavak ponovo donosi igru koš za koš. Cibona je nakon tri dionice imala tri poena prednosti (58:55), ali nijedan tim nije uspijevao da prelomi meč u tim trenucima igre.

Ipak, sami finiš bolje odigrava Cibona. Uspjeli su odvesti utakmicu na svoju strani i na kraju doći do pobjede u ovom meču.

Cibonu je do trijumfa vodio Marin Rozić sa 20 poena, a Scottie Reynods i Luka Žorić su dodali po 18.

Kod Cedevite naš Džanan Musa je odigrao odličnu partiju i ubacio je 14 poena za 22 minuta na parketu. Dodao je pet skokova i dvije asistencije.

Efikasniji od njega bili su Ryan Boatright sa 17 i Marko Tomas sa 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi