Musa predvodio Cedevitu do polufinala

Doigravanje za prvaka Hrvatske

Musa predvodio Cedevitu do polufinala

E. Škorić

Košarkaši Cedevite plasirali su se u polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske.

Cedevita je u dva meča bila bolja od ekipe Jolly Šibenika i zasluženo ide u polufinale.

Zagrepčani su na svom parketu sa 85:65 bli bolji od gostiju iz Šibenika, a pitanje pobjednika riješili su u trećoj dionici koju su dobili sa 28:15.

Cedevitu je do večerašnje pobjede predvodio bh. reprezentativac Džanan Musa, koji je za 22 minute ubacio 19 poena uz tri skoka i dvije asistencije, dok je 15 dodao Toni Katić, a 13 Miro Bilan.

Najbolji na drugoj strani bio je Bruno Markulin sa 16 poena, dok je 13 ubacio Ivan Novačić. 

"Mi smo zadovoljni kako smo odigrali utakmicu, ali mogli smo odigrati bolju obranu. Najbitnije je da smo ostvarili pobjedu i plasirali se u polufinale. Sada čekamo protivnika u polufinalu i počinjemo se spremati za to. Nadam se da ćemo i u polufinalu i finalu pokazati moć i da ćemo doći do pobjede", rekao je Musa nakon sjajne partije.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi