Musa ubacio 26 poena ekipi Zagreba

Polufinalna utakmica juniorskog prvenstva Hrvatske

Musa ubacio 26 poena ekipi Zagreba

E. Čaušević

Juniorska ekipa Cedevite danas je ubjedljivo savladala ekipu Zagreba (90:61) u okviru polufinala juniorskog prvenstva Hrvatske.

Sjajnu utakmicu odigrao je bh. košarkaš Džanan Musa koji je u današnjoj utakmici postigao 26 poena. Musa je na parketu proveo nešto više od 32 minute, a uz 26 poena upisao je šest asistencija i jednu blokadu.

Cedevita je danas igrala sjajnu, te juniori Zagreba nisu imali šanse. Domaći su prvu dionicu dobili sa 22:21, do su u drugoj ubacili 27 poena, a protivniku su dozvolili samo osam koševa.

U drugom poluvremenu nastavila se ista slika. Cedevita je povećavala prednost iz minute u minut, a na kraju su slavili sa 29 poena razlike (90:61).

Uz Musu u domaćoj ekipi istakao se Bajo sa 17 poena, dok je kod gostiju najefikasniji bio Habazin sa 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije